Fairtradeweek   28 oktober t/m 5 november 2017

Wereldwinkel Abcoude viert deze campagneweek o.a.  door Seepje onder de aandacht te brengen.

Een duurzaam maar vooral een Fairtrade wasmiddel voor de witte- of bonte was. Seepje gebruikt hiervoor alleen de beste ingrediënten uit de natuur zoals de Nepalese superschillen, Sapindus mukorossi. Dit is niet alleen supergoed voor het milieu, de schillenboeren in Nepal en de kanjers in de sociale werkplaats. Maar juist ook voor de gebruiker want de was wordt  perfect schoon en fris.

Door een eerlijke prijs aan de boeren in Nepal te betalen krijgen de Sapindusbomen meer waarde en blijven ze behouden. De schillenboer in Nepal heet Hari. Met behulp van zijn mensen oogst hij de schillen direct uit het wild. Het proces van oogst en verwerking is ecologisch en Fairtrade  gecertificeerd.

Het begon allemaal toen twee studenten Melvin en Jasper op tv zagen hoe een Nepalese vrouw de Sapindus schillen  gebruikte om te wassen. Hierin zit saponine in, een natuurlijke zeep. Ze kwamen in contact met de Nepalese schillenboer Hari en besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen. Ze zagen een kans om mensen hier blij te maken met een wonderschoon product en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren. En juist dat is waar Fairtrade voor staat.

www.seepje.nl

 

Wereldwinkel Abcoude agenda

Zaterdag 4 nov. met Fairtadewijnen op de proeverij van De Wakende Haan in de Dorpskerk

  • Zaterdag 11 november met duurzame fairtadeproducten op de Energiemarkt op het Fort bij Abcoude
  • Zondag 17 december op de Kerstmarkt in Abcoude.

Wereldwinkel Abcoude, Brugstraat 9, 1391GH Abcoude.