Het Kerkplein wordt weer het Kerstplein!

Traditie

Inmiddels kijkt Abcoude er al weer naar uit, de kerstviering op het plein rond de Dorpskerk. Het is een echte traditie geworden! Ook dit jaar hebben de Cosmas & Damianuskerk en de Dorpskerk weer de handen ineen geslagen om er iets moois van te maken. Wat mag u verwachten? Natuurlijk is er de levende kerststal en kunt u  ook heerlijk meezingen met zo’n beetje elk bekend kerstlied (dit jaar ondersteund door het plaatselijk wereldberoemde dameskoor ‘De Blonde Lokken’) en genieten van de warme chocolademelk en de glühwein. Maar de kinderen kunnen ook een rondje maken in ‘paard en wagen’  om de kerk en we voorspellen ook dat er sneeuw zal liggen op het Kerstplein.

Kerstwens

Dit jaar is er nog een andere reden om naar het Kerstplein te komen: de kerstwensboom! We nodigen iedereen uit om zijn of haar wens aan ons door te geven. Dat kan tijdens de laatste 2 advent weken (10 en 17 december) in beide kerken, maar dat kan ook per mail naar kerstwensabcoude@gmail.com of via de link op deze website naar de website van de Dorpskerk http://www.dorpskerkabcoude.nl/diaconie/vervul-een-diaconale-wens/

Al uw wensen zijn welkom! Maar we zijn vooral benieuwd naar uw wens voor een ander. Kent u iemand die ergens behoefte aan heeft maar het echt niet kan betalen of weet u iemand die graag een keer op vakantie zou willen maar zonder zorg daar fysiek niet toe in staat is? De Cosmas en Damianuskerk en de Dorpskerk gaan samen 1 ‘zorgwens’ vervullen, ter waarde van maximaal € 500. Dus weet u zo’n diaconale wens? Stuur ‘m in!

Aanwezig

Let wel op: uw wens moet voor iemand anders zijn, mag maximaal € 500 kosten en moet dus een duidelijke diaconale / zorgende wens zijn. De uitverkozen wens wordt tijdens ‘Kerst op het Kerkplein’ bekend gemaakt en daar moet de indiener van de wens bij aanwezig zijn. Is hij of zij er niet, dan gaan we naar de nummer 2 op de lijst. Dus zorg dat u er bij bent!

Kerst op het Kerkplein wordt een bijzonder kerstevenement mede door u: laat ons uw wens voor iemand anders weten!

Namens de Kerstcommissie

Susan van Agten (C en D kerk), Marjo Dierx en Peter Goudkamp (Dorpskerk)

En Pauline Vervoort en Aletta van Iwaarden van de Blonde Lokken.