Choral Evensong in de Dorpskerk 9 februari 2020

Choral Evensong in de Dorpskerk 9 februari 2020 van 17.00 uur tot 18.00 uur.
Martinus Cantorij o.l.v. Paul Waerts. Predikant ds Herco van der Wilt

‘Choral Evensong’, het Anglicaans ‘Avondgebed’ is een viering, waarbij het koor bidt, luistert naar de lezingen en vooral de lofzang gaande houdt. Dit laatste gebeurt door het zingen van psalmen, introits (openingswoorden), hymns (gezangen), responses (gebeden zoals het Onze Vader), canticles (lofzangen van Maria en Simeon) en anthems (meestal meerstemmig).
De Martinus Cantorij uit Zwaag met als Choirmaster Paul Waerts legt zich toe op Anglicaanse kerkmuziek uit alle stijlperioden. Het heeft als “visiting choir” veel gezongen in Britse kathedralen en abdijkerken zoals St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey in Londen. Dit getuigt van de hoge zangkwaliteit van dit koor! Het koor zingt in antifonale opstelling: twee koren staan tegenover elkaar en zingen nu eens samen, dan weer elkaar afwisselend.
Zondag 9 februari 2020 van 17.00-18.00 uur in de Dorpskerk. Er wordt een deurcollecte na afloop gehouden voor de onkosten. U bent van harte welkom deze muzikale en religieuze belevenis mee te maken en mee te zingen.