Festiviteiten

  Kledingactie
  Ieder jaar in maart organiseert de Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus in Abcoude en Baambrugge een inzameling van gebruikte kleding, textiel en schoenen ten behoeve van Sam’s Kledingactie (voorheen Stichting Mensen in Nood). Na uitgebreide publicatie plaatsen veel huishoudens op zaterdagmorgen voor 10.00 uur de kleding in plastic zakken bij de voordeur. Een grote groep chauffeurs en dragers zamelen tussen 10.00 en 12.00 uur deze zakken in. In de afgelopen jaren leidde dit tot grote hoeveelheden kleding en textiel: 8.000-12.000 kg per jaar. Bewaart u uw gebruikte kleding en textiel voor dit doel?

  Diaconie Fair
  Al weer enkele jaren organiseren we in oktober/november na de zondagse viering een ‘Diaconie Fair’. Parochianen leveren zelfgemaakte etenswaren (jams, chutneys, cakes, taarten, stoofpeertjes, etc.) en producten van handvaardigheid, die weer door andere parochianen en gasten worden gekocht. De opbrengst van de Fair gaat steevast naar een goed doel. Van elkaar, voor elkaar; met elkaar voor anderen!

  Cosmas en Damianusfeest
  Het feest van onze patronen HH. Cosmas en Damianus valt op 26 september. De zondag daarvoor of daarna vieren wij dit feest met een feestelijke (eucharistie)viering gevolgd door een feestelijk samenzijn in ’t Trefpunt. Het kerkgebouw krijgt bij deze gelegenheid een extra intensieve schoonmaakbeurt en het koor dat de viering muzikaal opluistert, zet zich nog meer in dan anders. De viering wordt traditioneel geëindigd met ons eigen ‘Cosmas en Damianuslied’.

  Cosmas en Damianusdag
  Om elkaar ook in een andere sfeer te ontmoeten en ook parochianen te ontmoeten die niet zo kerkbetrokken zijn, organiseren we een Cosmas en Damianusdag. De eerste keer vond plaats op 17 september 2011. Op deze zaterdag werden activiteiten aangeboden voor jong en oud, in kerk, in ’t Trefpunt en in de tuin. Voor jong: springkussen, suikerspinnen, limonadefontein en schilderen en boetseren. Voor oud(er): sacrale dansen, schilderen, boetseren, workshop zingen, kerkschatten en toren beklimmen. De dag werd afgerond met een korte gebedsdienst in de kerk en een drankje in ’t Trefpunt. Een samenzijn dat door de aanwezigen is gewaardeerd. We werken aan herhaling.

  Diaconaction
  Jongeren in de weer voor anderen (meestal ouderen). Al diverse keren heeft een groep jongeren zich ingezet voor ouderen die het centrum Angstelborg op zondag bezoeken. Ze hebben een high tea verzorgd, een Sinterklaasviering georganiseerd en bij gelegenheid van Valentijnsdag de ouderen verrast met cadeautjes en spel. En, we kunnen constateren: jong en oud genoten ervan!